About Projazz

(ENGELSE VERSIE BINNENKORT) ProJazz werd opgericht in de zomer van 2011 door Hagenaar en artistiek leider Nicolle Leenhouwers. Haar droom was om een “podium” te creëren voor verschillende jazzstijlen die in Den Haag niet of te weinig aan bod kwamen.

In maart 2012 vonden de eerste concerten plaats: akoestisch en intiem in het Koorenhuis met Jeroen van Vliet & Mete Erker en hard en heftig in het Paardcafé met Eef Albers, Rinus Gerritsen & Cesar Zuiderwijk. Datzelfde jaar werd Theater Dakota toegevoegd als samenwerkingspartner met als opdracht “breng jazz naar Escamp”.

Daarna gingen de ontwikkelingen razendsnel.  Het aantal podia werd verder uitgebreid met het Paard van Troje, Zuiderstrandtheater/Nieuwe Kerk, Korzo en Theater De Nieuwe Regentes. Dit maakt een diverse en avontuurlijke programmering mogelijk waarbij de traditionelere jazz zeker niet vergeten wordt: van spannende hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek tot rauwe cross-overs met pop & rock, maar ook jazz met dromerige invloeden van wereldmuziek, energieke bop en big band muziek.

Sinds 2013 produceert ProJazz ook het jaarlijks terugkerende Cutting Edge Jazzfestival.

Jazz070

Naast concertorganisator en festivalproducent is ProJazz initiatiefnemer van hét Haagse Jazzplatform Jazz070 dat verder bestaat uit het Paard van Troje, Dans- en Muziek Centrum, Koninklijk Conservatorium en Prospero.

Partners