Cutting Edge slaat haar vleugels uit! De afgelopen tijd heeft het festival team geïnspireerd om het festival in een nieuw jasje te steken. Bovendien viert ProJazz dit jaar haar 10-jarig jubileum. Alle reden voor een uitbundige editie van dit bijzondere festival verdeeld over verschillende locaties in Den Haag. Het volledige programma wordt nog bekend gemaakt, maar één naam kunnen we alvast prijs geven: op 11 november laat de Amerikaanse gitariste en componiste Kaki King in het Paard ons de onbegrensde mogelijkheden van de gitaar horen. King wordt beschouwd als een van ’s werelds beste gitaristen van het moment. De ticketverkoop van dit concert start op maandag 7 juni om 11:00 uur.

De komende tijd worden meer namen bekend gemaakt. Hou de website www.cuttingedgedenhaag.nl en onze social media kanalen in de gaten.

11 november 2021 20:00 PAARD

Kaki King

Gitarist extraordinaire Kaki King komt naar Den Haag. Haar fenomenale gitaarspel en voortdurende vernieuwingsdrang van het instrument leveren haar een reputatie op als een van de allerbeste levende gitaristen van de wereld. 9 albums maakte ze in de afgelopen 14 jaar, waarvan de laatste ‘Modern Yesterdays’ misschien wel haar beste is. Vol met vooruitstrevende arrangementen en gepassioneerd gitaarspel. Op 11 november speelt ze in PAARD, in het kader van het Cutting Edge Festival. King werd genomineerd voor Golden Globe Award voor haar werk de soundtrack van Into The Wild, en ook Dave Grohl wist haar te vinden voor werk met de Foo Fighters. Naast popzalen speelde ze op prestigieuze plekken als het Kennedy Center, MoMa, LACMA, The Met en Smithsonian Design Museum.