Sanne Sanne beklimt hoge bergen

Alweer ruim een week geleden was ik bij “Sanne Sanne” in het Koorenhuis te Den Haag.

Een bijzonder concert werd het. In de band van Sanne Huijbregts geldt namelijk dat iedereen moet zingen. En dat kunnen ze. Allemaal, en zuiver. Daarnaast bespelen ze allemaal een instrument en ze doen dat nog goed ook. En wat het nog mooier maakt, er zit een prachtige harmonie in.

Sanne is een topper op de vibrafoon, maar ze is er ook niet vies van instrumenten te vermengen of met Roosmarijn Tuenter (alt-viool) een start van een duet te zingen en dit vervolgens als een saus door het stuk heen te samplen. Maar altijd weer in een mooie harmonie.

Tussendoor mooie solo’s van onder andere bassist Pat Cleaver en Sanne zelf. Sanne vertelde ons dingen over haarzelf. Hoezeer ze van de bergen houdt. Hoe ze stukken schrijft in de bergen en daar oplaadt voor “de wereld”. Vooral het stuk “mountainchild” is daarbij een mooi voorbeeld van haar verhaal. Maar Sanne is ook bewust. Zo gaat het stuk “paper skin” over het “Me Toe” verhaal en voel je bijna de verontwaardiging in haar stem.

Ik ga niet verder schrijven, ga haar gewoon een keer beluisteren als ze in de buurt is!

Maurits van Hout

oktober 2023 – Jazzphotography Holland

Foto: Maurits van Hout fotografen.