Eric Vloeimans adembenemend bij ‘Wild port of Europe’

27 januari 2023, de Nieuwe Regentes
Wat heb ik genoten van het concert van Eric Vloeimans en zijn muziek bij de docu ‘Wild port of Europe’. In een volledig uitverkochte grote zaal van de Nieuwe Regentes, kon je af en toe een speld horen vallen. Het was adembenemend.
Dat er zoveel leven is in de Rotterdamse haven, zo mooi in beeld gebracht… Van mantelmeeuwen, tot kikkers, zwanen, krabbenpootjes en Bob de zeehond. Ga daar maar muziek bij schrijven. Fantastisch, ik zat op het puntje van mijn stoel.

We kennen de klanken en kleuren van Vloeimans, maar dit optreden blijft nog lang op mijn netvlies liggen. In een van de shots in de film zag je insecten, ondertussen toverde Eric geluiden uit zijn trompet, waardoor ik de neiging kreeg de zwerm muggen, of wespen,  van mij af te slaan. Zo echt klonk dat.

Met de top medemuzikanten Jorg Brinkman (cello): Dirk-Peter Krolsch (drums) en voor deze show aangevuld met Mark Tuinstra (gitaar) werd het echt een super optreden. Met veel ruimte voor diverse solo’s. En zo fijn een volledig uitverkocht theater, dat smaakt naar meer. Enne….. natuurlijk kocht ik een gesigneerde CD.
Annemieke Hoonhout,
vrijwilliger bij ProJazz