Projazz zoekt bestuursleden (algemeen en financieel)

ProJazz zoekt een algemeen bestuurder en een penningmeester. Het liefst iemand die in Den Haag of omstreken woont. Bestuurders denken mee over onze organisatie. Een mooie (strategische) klus in de opmaat naar de nieuwe kunstenplan periode 2025-2028. Het ProJazz bestuur kiest weliswaar voor besturen ‘op afstand’ maar vormt een belangrijke sparringpartner voor de dagelijkse leiding. De leiding legt verantwoording af aan het bestuur. Het kunnen onderkennen van risico’s is een goede eigenschap, en je hebt inzicht in de valkuilen van een kleine tot middelgrote groeiende organisatie. Ook evalueert het bestuur jaarlijks de dagelijkse leiding en de voortgang van de gestelde doelen. Je brengt een netwerk met je mee. Het bestuur van ProJazz onderschrijft de Governance Code en heeft oog voor ongewenste belangenverstrengeling. Voor de penningmeester komt daarbij dat inzicht en ervaring met een financiëel begrotingsproces noodzakelijk is. Affiniteit met (jazz) muziek is een behoorlijke pré maar niet noodzakelijk. Belangstelling voor Cultuur in het algemeen is dat wel.

Leden van het ProJazz bestuur hebben zitting voor minimaal drie jaar. We komen vier keer per jaar bijeen maar natuurlijk zien we elkaar vaker bij onze concerten en andere activiteiten. De functie is onbezoldigd.
Voor meer informatie kan je contact opnemen Vanessa Monfils (algemeen lid, vanessa@projazz.nl). Een sollicitatiebrief kan ook naar dat adres.

ProJazz is een van de grootste jazz promotors in Den Haag, met ruim dertig concerten per jaar, een eigen festival en deelname aan verschillende festivals. ProJazz ziet zichzelf als een rondreizend podium en werkt niet vanuit een eigen vaste plek, maar samen met een groot aantal podia en festivals in de stad. Dat maakt de programmering gevarieerd, avontuurlijk en flexibel. Wij zoeken bewust de grenzen van het genre op en overschrijden die door cross-overs met pop/world of klassiek. Onze programmering bevat zowel nationale, internationale als lokale talenten en gevestigde namen. Tegelijkertijd bieden we een podium aan jong talent. We bestaan inmiddels meer dan 10 jaar.