TaxiWars in Paard! ‘Het plezier spatte er aan alle kanten vanaf’

Voor dinsdag 22 maart hadden wij kaartjes voor het concert van de TaxiWars in het Paard van Troje. Ik was heel benieuwd omdat diverse mensen uit mijn omgeving vooraf nieuwsgierig waren wat ik ervan zou vinden. Zou dit een  bijzonder concert worden?
Nou… ik kan je vertellen dat het inderdaad heel bijzonder was. Het begon al met een verrassend voorprogramma van Tristan. De Gentse zangeres en performer Isolde van den Bulcke was de frontvrouw. Wat een zuivere stem en wat een expressie, zo kan muziek dus ook zijn, heel vernieuwend en verrassend. Vond persoonlijk wel dat de bas iets te hard stond afgesteld.
Iets over negenen betrad TaxiWars het podium, gehuld in rook en op verzoek van Tom Barman aan de lichtman, ‘much darker’. Direct aan het begin stuiterde Tom over het podium. Hij had er vreselijk veel zin in. De tour was inmiddels al
6 x uitgesteld. Eindelijk kon de band los. Nou dat hebben we geweten. Wat een energie hadden die mannen. Met Tom Barman aan kop voor de zang en af en toe een stukje piano. Dansend, strak bewegend. Met zijn sexy en hese stem, samen met Robin Verheyen op saxofoon, Nicolas Thys op bas en Antoinne Pierre op drums. Ze zetten zij een dampend optreden neer van een dikke 5 kwartier. Het plezier spatte er aan alle kanten vanaf. Het publiek was enthousiast en bewoog mee, ook blij eindelijk weer eens een echt live concert bij te kunnen wonen. ProJazz en Paard bedankt voor deze mooie avond die mij nog lang zal bij blijven. Enne….. om de muzikanten te steunen uiteraard de CD gekocht na afloop.
Annemieke Hoonhout