Nicolle Leenhouwers vertrekt als artistiek leider ProJazz

Nicolle Leenhouwers neemt per 1 januari 2022 afscheid als artistiek leider van ProJazz.
Nicolle besloot 10 jaar geleden om ProJazz op te richten en sindsdien heeft zij zich onvermoeibaar ingezet om hedendaagse jazz en cross-over muziek op zoveel mogelijk Haagse podia te laten klinken. Talloze gevestigde en nieuwe namen uit binnen- en buitenland ѐn jong talent hebben een podium gekregen in de stad.

Nicolle heeft daarnaast een grote bijdrage geleverd aan het tot stand brengen van samenwerking tussen Haagse podia, onder meer als voorzitter van het programmeursoverleg  van het Haagse jazzplatform Jazz070.

Als muziekprogrammeur ontwikkelde zij een eigenzinnige en herkenbare stijl die opviel door een sterke combinatie van muziek en (podium) plek.

Mede door Nicolle’s gedrevenheid en artistieke visie is ProJazz uitgegroeid tot een begrip binnen en ook ver buiten de grenzen van Den Haag.

Na tien jaar is voor Nicolle de cirkel rond en is het moment aangebroken om nieuwe wegen in te slaan. Nicolle laat ProJazz in het volste vertrouwen achter in handen van het bevlogen en ervaren team onder leiding van Perry Lehmann.