Go Surfin van Bruut! met Anton Goudsmit (27 maart, livestream)

De mannen van Bruut! vallen meteen met de deur in huis en spelen alsof hun leven ervan afhangt. Hun energieke muziek spat van het scherm. Want jawel, het is een live stream. Maar wel eentje waarbij je niet stil kan blijven zitten op de bank. Go Surfin is een ode aan de surfgitaar en de dansbare surfrock en boogaloo van de jaren ‘60. Daarom was Anton Goudsmit het vijfde gast bandlid. Bruut! en Anton gaven een geweldig optreden. De muziek stroomde als water over het podium en stopte pas na een dikke vijf kwartier. Baha-ree-ba! Behalve dansen kon je ook meezingen als je wilde, bijvoorbeeld met het nummer Jolene van Dolly Parton. Tuyo (Narcos Theme) klonk lekker duister. Het geluid van het Hammond orgel van Folkert Oosterbeek versterkte het jaren-60 gevoel.
Paard Den Haag zorgde voor mooi camerawerk en bijpassende belichting. Fijn voor de kijker was dat de band dit Go Surfin album al live had gespeeld voor de COVID crisis. Dat was te merken. Geen onwennigheid maar gewoon gaan. Ook al was het dan met virtueel publiek.

Vanessa Monfils
marketing ProJazz

Video impressie livestream Bruut! vanuit Paard