Jef Neve geinspireerd door onverwerkte dromen

Afgelopen zondag vond in de Nieuwe Kerk i.s.m. het Zuiderstrandtheater het concert van de belgische jazzpianist Jef Neve plaats. Jef Neve ziet een positieve kant van de huidige crisis. “De beperkingen vragen het uiterste van onze creativiteit en doorzettingsvermogen“, aldus Jef. Dat levert bijzondere projecten op zoals Jef Neve speelt met U, waarin Jef in zijn eentje vrij improviseert op verhalen, dromen en anekdotes van de aanwezige bezoekers.  Zo vormen een beklemmende nachtmerrie, een onverwerkte droom en een exotische reis naar Marokko de basis voor een lyrische muzikale vertelling gevormd door flarden van Ravel en filmische thema’s. Piano virtuoos Jef Neve bewijst dat inventiviteit en creativiteit ondanks een wat onwerkelijke setting, tot prachtige dingen kunnen leiden.

Het concert maakt deel uit van de serie A Musical Journey en vond plaats in de Nieuwe Kerk op 4 oktober 2020

 

%d bloggers liken dit: