Karsu sings Atlantic eigentijds terug in de tijd.

Atlantic records kennen we ondermeer van Led Zeppelin, Bee Gees maar ook van Otis Redding en Aretha Franklin. Opvallend in het ten dele gesproken verhaal is dat de latere oprichter van het label Ahmet Ertegun in de jaren 50 als hele jonge blanke Turkse ambassadeurszoon in vervoering raakte van Duke, Ella en Trane en dat hij deze zwarte musici uitnodigde om concerten te geven op de ambassade hetgeen toen in Amerika eigenlijk niet kon. Karsu en haar band namen in een bijna vol Diamant Theater het publiek mee door de soul, jazz- en blueshistorie. Omdat de band daar een heel eigen draai aan geeft was dit optreden meer dan alleen muziekgeschiedenis. Karsu bracht beslist hoge kwaliteit in haar vertolkingen vol dynamiek. Paint it Black van de Stones in een Turks/funky arrangement en Dazed and confused van Led Zeppelin waren daar een goed voorbeeld van. Omdat Karsu Turkse roots heeft waren er opvallend veel bezoekers met dezelfde achtergrond en zij waren ook laaiend enthousiast. Muziek kent geen grenzen en dat werd vanavond maar weer eens bewezen.

Paul Beijerling

Ook een recensie schrijven van een ProJazz concert? Mail ed@projazz.nl