Laden Evenementen

« All Evenementen

Cutting Edge Jazzfestival XS – met o.a. Chris Potter

za 18 november 2017 - 19:00 - 23:30

Na de zeer succesvolle editie van vorig jaar strijkt het Cutting Edge Jazzfestival  op 18 november 2017 opnieuw neer in Theater De Nieuwe Regentes. Ook deze editie zoekt het Cutting Edge festival de grenzen op tussen jazz en andere muzikale genres en kunstvormen als spoken word en beeld. Een compacte editie met klinkende namen uit de nationale én internationale jazzscene. Chris Potter met zijn trio bestaande uit bassist Reuben Rogers en drummer Eric Harland, Marzio Scholten solo en het Spoken Saxophone Quartet met Spoken + 2 zijn al bevestigd.

Het volledige programma volgt.

Chris Potter, Ruben Rogers & Eric Harland

Saxofonist Chris Potter werd in 1971 geboren in Chicago. Al op jonge leeftijd bleek wat voor een bijzonder talent hij was. Als achttienjarige muzikant trok hij naar New York en ontwikkelde daar een vriendschap met pianodocent Kenny Werner. Grootheden zoals Ray Brown, Paul Motion en James Moody vroegen hem in hun orkest. Ook speelde hij mee op albums van Werner, de Mingus Big Band, Steve Swallow en Dave Holland.

In de jaren daarna ontwikkelde Potter zich razendsnel tot een bijzondere bandleider. Vanaf midden jaren negentig kreeg hij de kans om op het gerenommeerde jazzlabel Concord een aantal soloalbums op te nemen. Hierop liet hij horen dat zijn gave voor experiment en vernieuwingsdrang prachtig eigen werk opleverde. Tevens ging Chris in die periode met het befaamde pop-/jazzduo Steely Dan op wereldtournee en speelde uiteindelijk op hun comeback-cd Two against Nature.

Chris Potter is niet bang om een crossover te maken naar het grote publiek, zonder daarbij zijn identiteit te verliezen. Chris over zijn saxofoonspel: “Mijn spel is gebaseerd op het werk van Charlie Parker, Sonny Rollins en Lester Young. Binnen dit raamwerk wil ik mooie dingen maken.” Dit voorjaar verscheen zijn nieuwe album The Dreamer Is The Dream, uitgebracht door ECM Records.

Bezetting: Chris Potter (sopraan-/tenorsax), Reuben Rogers (basgitaar), Eric Harland (drums)

Marzio Scholten Solo

Gitarist Marzio Scholten speelt stukken van zijn nieuwste album We Never Left Town dat dit voorjaar werd uitgebracht. Uitgangspunten in dit soloproject zijn Scholtens zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als jazz, blues, folk en Americana.

Scholten legt de nadruk op sound en songs, ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

“Een klankwereld waar de luisteraar diep in wordt meegezogen” (Erno Elsinga, Jazzenzo)

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Govert Driessen

Spoken Saxophone Quartet – Spoken +2

Het Spoken Saxophone Quartet brengt een fris en modern repertoire waarbij de mogelijkheden van de saxofoon mooi tot hun recht komen. De leden van het ensemble schrijven en arrangeren zelf hun muziek, met respect voor de rijke jazzgeschiedenis, maar evengoed beïnvloed door klassieke en hedendaagse muziek.

Op het Cutting Edge Jazzfestival brengt het kwartet haar nieuwste project ‘Spoken + 2’, waarin zij samenwerken met percussionist Friso van Wijck en zangeres en percussioniste Sanne Huijbregts. De drums en percussie zorgen voor een extra drive en groove, de mooie stem en krachtige teksten van Sanne Huijbregts creëren een verhalende en filmische sfeer. Spoken + 2 klinkt avontuurlijk en is tegelijkertijd toegankelijk voor vele oren.

Bezetting: Stephanie Francke (alt-/sopraansax); Wietse Voermans (altsax); Bruno van der Haegen (tenorsax); Ruben Verbruggen (baritonsax)+ 2 Sanne Huijbregts (stem/loopstation); Friso van Wijck (Percussie)

 

 

 

 

 

 

Foto: archief Spoken Saxophone Quartet

Gegevens

Datum:
za 18 november 2017
Tijd:
19:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
TICKETS
Entree: € 22,- (online), € 24,- (kassa) € 11,- (studentenpas/Ooievaarspas)

Locatie

De Nieuwe Regentes
Weimarstraat 63 Den Haag, + Google Maps
Telefoon:
070 2119988
Website:
http://www.denieuweregentes.nl/

Organisator

Projazz
Telefoon:
0619258011
E-mail:
info@projazz.nl
Website:
http://www.projazz.nl
%d bloggers liken dit: