Recensies

Fay Claassen in uitverkocht Dakota

In een tot de nok toe gevuld Theater Dakota presenteerde Fay Claassen haar nieuwe Cd ‘Luck Child’. Een Cd die zij karakteriseert als haar eigen zeer persoonlijke muziekkeuze.

Zij werd hierbij begeleid door een mooi op haar stijl en geluid afgestemd trio met Peter Tiehuis (gitaar), Karel Boehlee (toetsen) en Theo de Jong (bas). In de loop van het concert sluit ‘special guest’, saxofonist Toon Roos, zich bij de band aan; niet zozeer als medebegeleider van Fay maar vooral als mede solist die op Toon Roos eigen wijze dynamiek en expressie aan de songs toevoegt. Met uitzondering van Peter Tiehuis vormen de bandleden niet de begeleidingsband bij de opname van de Cd.

Peter Tiehuis riep uit zijn gitaar een prachtige afwisseling van klankkleuren op, dit mede op solide basis van de stuwende bas van Theo de Jong en bijeengehouden door het subtiele pianospel van Karel Boehlee

Het werd een zeer afwisselend concert waarin Fay de vele kanten van haar kunnen laat zien: poëtisch, swingend, soul, balad, etc., van uiteenlopende componisten zoals onder meer Paul McCartney (Black Bird), Paul Simon (Ond Trick Pony), Burt Bacharch (A HouseIs Not a Home) en Ennio Morricone.

Opvallend is de ontspannen wijze waarmee Fay de nummers introduceert en zingt. Dit in directe wisselwerking met het sterk meelevende publiek. Het is een sfeervol gebeuren waar het intieme karakter van Theater Dakota zaal zeker aan bijdraagt.

Het publiek beloonde het optreden Fay Claassen en band met ovationeel applaus, en ging, net zoals ik, met een positief en voldaan gevoel ‘huiswaarts’.

Freek Jenner

%d bloggers liken dit: